Účinky Ume extraktu
Švestky umeboši
Švestky ume jsou peckovité plody, které rostou v Japonsku. Ume je ovocný strom a většinou se překládá jako švestka, ale ve skutečnosti jde o odrůdu meruňky.
Fermentované švestky ume, tzv. umeboši, se v Japonsku odedávna používají jako účinná a generacemi ověřená prevence před různými nemocemi, jsou dobré na posílení imunity, jako domácí lék při nachlazení, na doplnění potřebných minerálních látek, trávicích enzymů a slouží také jako podpůrná léčba při nemocech, jako je anemie, onemocnění trávícího traktu, při únavě, zvracení, osteoporóze, apod. Oproti syntetický lékům nemají žádné vedlejší účinky.
Ume extrakt
Ume extrakt se vyrábí z fermentovaných švestiček umeboši. Ume extrakt obsahuje minerály a trávicí enzymy v dvojnásobném množství nežli jiné druhy ovoce. Jsou zvláště bohaté na vápník, železo a fosfor, mangan, sodík, hořčík apod. Tyto látky jsou zde obsaženy ve stoprocentně vstřebatelné podobě, na rozdíl od chemických napodobenin.
Ume extrakt má alkalizující (zásaditý) účinek
Pravidelnou konzumací ume extraktu si zachováváme slabě zásadité pH krve, které je důležité pro udržení dobrého zdravotního stavu. Síla tohoto zásaditého účinku ume extraktu je způsobena vysokým obsahem zásaditých minerálů a přítomností kyseliny citrónové.
Proč pít nápoj ze švestkového extraktu?
Proč? Je to jako pít denně zelený čaj, který má také blahodárné účinky na zdraví. Stejným způsobem pro Vás bude pracovat švestkový extrakt, který vytváří harmonické prostředí v lidském organismu. Vše podpoříte tím, že do svého každodenního jídelníčku zařadíte švestkový extrakt, buď ve formě horkého nápoje, ume kapslí nebo ume granulí.
Příprava horkého nápoje je velice jednoduchá, v jeho vůni zaujmou příjemné tóny po švestkovém kompotu. Do sklenice s horkou vodou (nikoliv vařicí!) rozpustíte 1 malou lžičku (1g extraktu = cca velikosti hrášku) doporučovaného množství a nápoj je připraven k pití. Tímto nápojem posílíte nejen své zdraví, ale budete o poznání vitálnější a odolnější vůči vnějším vlivům.
Proč by každý měl dávat přednost právě této japonské specialitě?
Každý, kdo se rozhodne užívat ume extrakt, velmi brzy ocení jeho skvělé účinky. Podle japonské tradice jde o nejlepší způsob, jak se udržovat v dobré kondici, bez nemoci a plný energie.
Z generace na generaci se v Japonsku používá zejména při těchto zdravotních problémech:
Prevence únavy: Únava je obvykle způsobena nahromaděním kyseliny mléčné a máselné v našem těle a jejich nedostatečně rychlým odbouráváním látkovou výměnou. Ume extrakt obsahuje složky zajišťující rychlé odbourání přebytečné kyselosti v našem těle. Krev většiny lidí má obvykle kyselý charakter, protože konzumujeme nadměrné množství kyselinotvorné potravy (cukr, bílá mouka a živočišné potraviny) a máme omezen příjem kyslíku (ovlivněný nedostatkem pohybu).
Podpora detoxikace: Ume extrakt přímo podporuje metabolické procesy v těle a zabezpečuje potřebný přísun energie buňkám ledvin a jater. Tím dochází ke zkvalitnění a posílení jejich přirozené funkce – intenzivní vylučování jedů a škodlivin z těla.
Ze stejného důvodu je v Japonsku rozšířené užívání ume extraktu při požití alkoholu – pro rychlé zotavení.
Přidat komentář